1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Algemeen

Cliëntheaderwidget in Ons®

Bijgewerkt op 18 Sep om 15.39 uur

Let op:

De cliëntheaderwidget wordt op 10 september 2024 uitgerold in Ons® Administratie naar alle testomgevingen. Daarna gaan we de functionaliteit gefaseerd uitrollen naar de productieomgevingen.

De cliëntheader is een widget en bevat informatie over de cliënt. De widget maakt het mogelijk om snel te navigeren naar de informatie die wordt weergegeven. De cliëntheader wordt bovenaan elke cliëntpagina weergegeven.

Gebruik

• Met de knop Brief versturen navigeer je naar de pagina voor het genereren van een brief voor een cliënt.
  • De cliëntacties zitten onder de knop Meer acties. Hier heb je de mogelijkheid om cliëntgegevens te kopiëren, te navigeren naar de pagina cliëntmutaties, en te navigeren naar de pagina cliënt exporteren in Ons® Dossier om het dossier van de cliënt te exporteren. Verder kan je vanaf hier de cliënt samenvoegen met een andere cliënt. Hiervoor gelden verschillende autorisaties. De informatie over de rechten kan je vinden in de desbetreffende handleidingen.
  • De cliëntheader kan je uit- en inklappen om meer of minder informatie te zien.
  • De waarschuwingen, het reanimatiebeleid en de signaleringen zijn bovenin de cliëntheader zichtbaar.
  • Onder Personalia kan je een telefoonnummer en een mailadres zien. Onder Cliëntnetwerk kan je informatie vinden over de externe zorgverleners, contactpersonen en Caren-status van de cliënt.
  • De geboortedatum, de leeftijd, het cliëntnummer, het bsn en het adres kan je bovenaan de header vinden. Het bsn is standaard niet zichtbaar, tenzij de medewerker op het oogje klikt om het bsn te zien.
  • Als er een externe medicatiekoppeling aanwezig is, zoals FarmedRx of Medimo, dan wordt er ook een knop Medicatie weergegeven. Deze knop bevat knoppen waarmee je naar Medimo, FarmedRx Voorschrijven of FarmedRx Naslagwerk kan navigeren. Momenteel is de Medimo-knop in de cliëntheader tijdelijk uitgeschakeld.

Autorisaties

De cliëntheader is een widget en haalt de informatie op uit verschillende applicaties. Voor elk onderdeel worden daarom ook de rechten gecontroleerd die voor dat onderdeel nodig zijn. Er is dus niet één recht of taak voor de cliëntheader. Voor de autorisaties gelden daarom de rechten en taken die gedefinieerd zijn voor het inzien van de informatie. Deze rechten en taken kan je vinden in de desbetreffende handleidingen.

Toegankelijkheid: Navigeren met sneltoetsen

Je kan met toetsenbordnavigatie ook door de cliëntheaderwidget navigeren. Gebruik je tab-toets om door de items in de cliëntheader te navigeren. Met je enter- en/of spatie-toets kan je 'klikken' op een geselecteerd item en navigeren naar de desbetreffende pagina. Voor meer informatie over navigeren met sneltoetsen in de Ons® Suite, kan je de handleiding Sneltoetsen in Ons® raadplegen.

Updatebeleid

De vernieuwde cliëntheader is een widget. Meer informatie over het updatebeleid voor widgets lees je in de handleiding Releasebeleid van widgets.

Vervolg

De cliëntheader wordt in eerste instantie alleen uitgerold in Ons® Administratie. Na deze uitrol beginnen we met het uitrollen van de cliëntheader in Ons® Dossier in combinatie met een vernieuwde zijnavigatiebalk.

Bekende bugs

Er zijn momenteel een aantal bugs bij ons bekend rondom de nieuwe cliëntheader, zie daarvoor onderstaand overzicht. Mocht je tegen een probleem aanlopen dat nog niet in dit overzicht terug te vinden is, dan vernemen wij dat graag middels een melding via het portaal.

Bug
Oplossingstermijn
Bij gebruik van Farmed: in de 'Medicatie'-dropdown staat twee keer 'Naslagwerk'
Nog niet bekend
Bij gebruik van Farmed: wanneer je op 'Voorschrijven' drukt in de 'Medicatie'-dropdown, wordt het voorschrijfsysteem niet in een nieuw venster geopendOpgelost op test-omgevingen, op productie-omgevingen per 24 september
De knop 'Brief versturen' is pas zichtbaar nadat er op 'Meer info' wordt geklikt. We willen de knop 'Brief versturen' uit de header halen, zodat deze knop direct zichtbaar is binnen de cliënt-contextNog niet bekend
De knop 'Cliënt exporteren' is ook zichtbaar wanneer een gebruiker hiervoor niet geautoriseerd isNog niet bekend