1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Verloningsexport

Dagentelling als werkdag, ziektedag of vakantiedag configureren

Bijgewerkt op 14 Mar om 16.24 uur
Met het oog op verloningsdoeleinden is het in het verloningsrapport mogelijk om geregistreerde dagen te exporteren als werkdag, ziektedag of vakantiedag.


Afhankelijk van welke categorie het betreft, worden daarmee bepaalde verloningsaspecten berekend, zoals bijvoorbeeld woonwerk-vergoeding in het geval van een werkdag.

Deze categorieën kunnen op twee manieren berekend worden:

  1. Per dag maximaal een categorie meenemen, volgens een bepaalde prioritering. De dag geldt dan of als ziektedag, of als vakantiedag of als werkdag, ook als een medewerker op een dag zowel gewerkt heeft als ziek of vrij is geweest.

  2. Per dat alle categorieën meenemen die op die dag geregistreerd zijn. Is de medewerker bijvoorbeeld halverwege de dag ziek naar huis gegaan? Dan telt die dag zowel mee bij de categorie 'werkdag' als bij de categorie 'ziekt'.

Deze handleiding beschrijft de configuratiestappen om de telling ofwel op de eerste, ofwel op de tweede manier te laten gaan.

Per dag maximaal 1 categorie meenemen (standaard)

Standaard staat Ons Administratie op deze manier ingesteld. De applicatie hanteert daarbij de volgende prioritering:

  1. Ziekte

  2. Vakantie

  3. Werk

Dit betekent dat een dag:

  • Altijd als ziektedag geldt als er op die dag op enig moment een uursoort van het type 'Ziekte' geregistreerd is, ook als daarnaast uursoorten van het type vakantie en/of werk geregistreerd zijn.

  • Altijd als vakantiedag zal gelden als er op die dag op enig moment een uursoort van het type 'Vakantie' geregistreerd is, ook als daarnaast een uursoort van het type Werk geregistreerd is.

  • Alleen als werkdag geregistreerd zal worden als er daarnaast op die dag geen uursoorten geregistreerd zijn van het type 'Ziekte' of 'Vakantie'.

Per dag alle categorieën meenemen die geregistreerd zijn

Deze optie is organisatiebreed in te stellen via Beheer > Instellingen > Overige instellingen > Verloningsinstellingen.

Onderaan deze pagina is de optie Instellingen voor de berekening van dagen te vinden. Door deze optie aan te vinken, zullen per dag alle categorieën meegenomen worden die op die dag geregistreerd zijn. Eenzelfde dag kan daardoor meerdere keren terugkomen in het verloningsrapport en in de verloningsexports.


Hierdoor kan het voorkomen dat het aantal getelde dagen hoger uitvalt, dan het aantal gewerkte dagen.

category image

Ons Administratie

Open navigation