1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. GRZ-DBC

DIS configureren in Ons Administratie

Bijgewerkt op 19 Mar om 10.09 uur
De DIS-configuratie is nodig om DBC-gegevens automatisch aan te leveren aan DIS. Wanneer voor meerdere AGB-codes aan de grouper aangeleverd wordt, kan ook voor meerdere AGB-codes een DIS-aanlevering gedaan worden.

Benodigde autorisatie

• Taak: Applicatiebeheer

DIS-verbinding

Navigatie

Ga naar Beheer > Instellingen > Overige Instellingen > DIS-instellingen. Op deze plek kan je DIS-configuraties toevoegen en bewerken.

Toelichting van de opties

• Selecteer het type DIS-aanlevering: BGGZ, SGGZ, GRZ, FZDBBC of Audio DBC.

• Voer de AGB-code waarover de aanlevering plaatsvindt.

• Het instellingsvolgnummer dient afgesproken te worden met DIS.

• De gebruikersnaam kan gebruikt worden om in te loggen op het DIS-portaal en zorgt voor (indien geactiveerd, zie hieronder) een automatische verbinding tussen ONS en DIS. De gebruikersnaam is gekoppeld aan de AGB-code.

• Selecteer of het DIS ZIP-bestand automatisch naar DIS verstuurd dient te worden na afloop van een ZH308-export en/of na het doen van een GZ321-export (GGZ). De gegevens van gesloten trajecten worden aan de PVM-module aangeboden.

• Optioneel: Hiermee kan je het zorgactiviteitnummer voor de GRZ DBC DIS-aanlevering handmatig ophogen. Dit is nuttig als al eerder vanuit een ander softwarepakket een DIS aanlevering is gedaan. Met deze optie is in te stellen dat in de aanlevering hetzelfde nummer niet meerdere keren (oude pakket en Ons) voorkomt.

• Sla tot slot de wijzigingen op.

DIS-exportprofiel

Normaal gesproken wordt de DIS-export automatisch uitgevoerd bij het draaien van een ZH308 declaratie-export, OHW-Grouper en de opbrengstverrekening. Mocht dit onverhoopt niet gelukt zijn, dan is het mogelijk een apart DIS-exportprofiel aan te maken om de DIS-export alsnog te draaien. Hieronder staat uitgelegd welke stappen daarvoor moeten worden doorlopen.

• Ga naar Beheer > Export > Toevoegen.

• Geef het DIS-exportprofiel een passende naam en kies voor het exporttype DIS Export (DBC). Sla vervolgens de wijzigingen op.

• Het DIS-exportprofiel is aangemaakt, maar er is nog geen filter actief onder dit profiel. Door het profiel aan te klikken kan het juiste filter aan het profiel gekoppeld worden.

• Ook kun je de export alleen voor specifieke AGB-codes laten gelden. Als er geen AGB-code wordt ingevoerd, geldt de export voor alle AGB-codes.

De losse DIS-export wordt bij een productie-export automatisch aangeleverd aan de DIS. Zie voor meer achtergrondinformatie en het uitvoeren van de export: GRZ DBC's toegelicht