1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Cliëntnetwerk

Professionele contacten toevoegen en koppelen aan cliënten in Ons Administratie

Bijgewerkt op 24 Jul om 09.39 uur
In deze handleiding staat uitgelegd hoe je professionele contacten toevoegt, koppelt en wijzigt. Zo kun je bijvoorbeeld basisgegevens als het adres en AGB-code van deze contacten aanpassen.


Is het professionele contact nieuw (is deze nooit toegevoegd bij een andere cliënt)? Dan moet je de gegevens van de zorgleverancier toevoegen. Is het professionele contact al bekend in het systeem? Dan hoef je bij de cliënt alleen het professionele contact te koppelen. 

Voorwaarden

Configuratie

De toe te voegen categorie van professionele contacten moet geconfigureerd zijn.

Benodigde autorisaties

Met onderstaande taken heb je toegang tot de professionele contacten van een cliënt. Afhankelijk van de verschillende taken kun je een professioneel contact inzien, verwijderen of koppelen/ontkoppelen.

  • Taak: Zorgaanbieder-koppelingen [van een cliënt] toevoegen en verwijderen.

  • Taak: Zorgaanbieders & zorgaanbieder-koppelingen beheren.

  • Taak: Administratie gegevens [van een cliënt] bewerken.

  • Taak: Basisinformatie [van een cliënt] inzien.


Professionele contacten koppelen

Ga naar een Cliënt > Cliëntnetwerk > Professionele contacten. Op deze pagina zie je de professionele contacten van de betreffende cliënt. Je kunt hier rechtsboven op het plus icoon klikken om een professioneel contact te koppelen. 

Op het scherm dat volgt kun je een professioneel contact koppelen. Kies eerst een type zorgaanbieder, vervolgens verschijnen in het overzicht daaronder alle reeds bekende professionele contacten van dat type. Door op het koppel-icoon te klikken is je professionele contact gelijk aan de cliënt gekoppeld. Met het potloodje kun je eventueel nog gegevens van het contact toevoegen of wijzigen. 

/topic-images/ProfessioneleConctactenKoppelen_1976.png

Professionele contacten toevoegen (nog niet bekend in het systeem)

Is het professionele contact nog niet bekend in het systeem? Dan kun je nadat je hebt gezocht in de zorgleveranciers rechts boven nogmaals op het plus-icoon klikken om een nieuw contact toe te voegen. Het juiste type contactpersoon is alvast geselecteerd. De verdere gegevens kun je invoeren en als je dit vervolgens opslaat is het nieuwe professionele contact gelijk gekoppeld aan de cliënt, en de volgende keer snel te vinden.

Professionele contacten ontkoppelen of verwijderen

Als je een wijziging wilt aanbrengen aan de professionele contacten van een cliënt ga je naar het tabblad Cliëntnetwerk in Ons Administratie. Vervolgens klik je op het de titel van het veld Professionele contacten. Het onderstaande tabblad komt dan in beeld. Vanuit dit tabblad heb je de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen aan het professionele contact.

/topic-images/Professionele%20contacten_2010.png
/topic-images/Professioneel%20contact%20wijzigen_2009.png

Professioneel contact verwijderen

Als een professioneel contact wilt verwijderen klik je op het potloodje. Je belandt dan in het scherm professioneel contact wijzigen. In dit scherm vind je rechtsboven de knop Acties. Als je op deze knop klikt heb je de mogelijkheid om het professionele contact te verwijderen. Als je eenmaal een professioneel contact hebt verwijderd, kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt.

Professioneel contact ontkoppelen

Een professioneel contact kun je eenvoudig ontkoppelen door op het rode prullenbak-icoon te klikken. Als je een professioneel contact ontkoppelt, kun je deze op een later moment weer koppelen aan de cliënt. Daarnaast kun je ook een professioneel contact ontkoppelen via de knoppen 'Acties' - 'Ontkoppelen'.

category image

Ons Administratie

Open navigation