1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Algemeen

Overzicht van alle soorten notities in Ons

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.22 uur
Er zijn veel plekken in de Ons-applicaties waar je notities kunt gebruiken. Deze handleiding geeft hiervan een overzicht.

Notities bij personen

Cliënten

Administratieve en medische notities

Administratieve notities kan je gebruiken om informatie vast te leggen die je niet op een andere plek in de applicatie kwijt kunt, zoals een opmerking of aandachtspunt. Gaat het om medische informatie; gebruik dan medische notities.

Administratieve notities (ook wel 'gewone' notities genoemd) zijn op het administratieve overzicht in Ons Administratie bij de cliënt te zien. Ook zijn deze notities in Ons Planning bij de details van de cliënt te zien.

Vink je bij de notitie 'Zichtbaar op looplijst en mobiele apps' aan, dan wordt de notitie ook zichtbaar in mobiele apps en de looplijst (PDF van de route uit de planning).

Deze notities kan je maken in Ons Administratie, maar ook in Ons Planning. Als een notitie in Ons Administratie is gemaakt, dan is deze ook in Ons Planning zichtbaar. Je kan notities uit Ons Administratie niet bewerken in Ons Planning.

Administratieve notities in Ons Administratie

Benodigde autorisaties
- Taak: Notities op het administratief overzicht [van een cliënt] bewerken

Via het administratief overzicht kan je bij een cliënt notities toevoegen en beheren.

Gebruik de notities alleen voor informatie waar geen andere plekken voor in de applicatie bestaan.

Zichtbaar op looplijst en mobiele apps

De notitie is altijd zichtbaar in Ons planning, ongeacht of het vinkje Zichtbaar op looplijst en mobiele apps aanstaat. Het vinkje heeft effect op de looplijst en de mobiele apps. Wanneer het vinkje aan staat kan de betreffende medewerker (die de zorg verleent) de notitie wel zien op de looplijst en mobiele apps.

De synchronisatie van notities vindt iedere nacht plaats. Een recent toegevoegde of verwijderde notitie in Ons Administratie is pas de volgende dag zichtbaar in Ons Plannen en Roosteren.

Administratieve notities in Ons Planning

1. Zoek via het hoofdmenu de cliënt op.

2. Klik onder het kopje 'Notities' op 'Schrijf een notitie'.

Medische notities in Ons Dossier

Medische notities kan je gebruiken om medische informatie vast te leggen, die je niet op een andere plek in de applicatie kwijt kunt.

Medische notities zijn te zien in Ons Dossier (webapplicatie), en in de Ons Dossier app.

De medische notities zijn alleen te maken en te bewerken in Ons Dossier (webapplicatie). Het is mogelijk dat medische notities hierin zijn geïmporteerd via Ons API, bijvoorbeeld uit Ysis.

Voor meer informatie, lees: Medische notities gebruiken

Eigenschappen van gegevensuitwisseling

Medische notities zijn alleen in het webdossier te maken. De informatie die daar staat, wordt gesynchroniseerd met andere applicaties (Ons Dossier App).

Medewerkers

Medewerkernotities kan je gebruiken om aantekeningen voor een specifieke medewerker te maken.

Notities bij medewerkers zijn ook in te zien en aan te maken via het medewerkervenster, een handige pop-up die in het rooster of in het planscherm zelf op te roepen is bij de medewerker. Uitleg over deze pop-up is te vinden in Medewerkerinformatie in het rooster- en planscherm bekijken

Algemene notities

Deze notities zijn alleen te maken en te bewerken in Ons Planning.

Als de optie 'Zichtbaar voor medewerkers' wordt ingeschakeld, dan wordt de notitie bij de medewerker zichtbaar op de looplijst bij ingeplande zorg vanuit de blokplanning.

Als de optie 'Zichtbaar voor planners' wordt ingeschakeld, dan is de notitie ook in het planscherm zichtbaar.

1. Zoek via het hoofdmenu de mederwerker op.

2. Klik onder het kopje 'Notities' op Schrijf een notitie.

Eigenschappen van gegevensuitwisseling

De gegevens zijn alleen in Ons Planning, en afhankelijk van de geselecteerde opties, ook in mobiele apps zichtbaar. De notities zijn niet in Ons Administratie zichtbaar.

Notities bij handelingen / acties

Ons Planning

Benodigde autorisaties
- Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Alle Teams)/Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams)
- Taak: Ons Planning - Roosteren (Eigen teams)

Diensten (V&V)

Notities over specifieke diensten kan je gebruiken om eigenschappen over de dienst te delen met collega planners / roosteraars. Je kunt deze op twee manieren maken en beheren.

Via het dienstenscherm

1. Zoek via het hoofdmenu de dienst op.

2. Klik onder het kopje 'Notities' op Schrijf een notitie.

Via het V&V roosterscherm

Afhankelijk van het geselecteerde roosteronderdeel worden eventuele notities getoond die bij dat roosteronderdeel ingevoerd zijn. Is er nog geen notitie ingevoerd, dan toont de gereedschapskist de naam van de medewerker of de naam van de dienst. Per notitie is de tekst van de notitie te zien, wie de notitie heeft aangemaakt en wanneer.

Per dienst kunnen meerdere notities aangemaakt worden.

1. Open in de gereedschapskist het onderdeel Notitie.

2. Selecteer het specifieke dienstmoment op de gewenste dag.

3. De gereedschapskist toont de naam van de dienst of de naam van de medewerker. Klik op het plusje ernaast om een notitie toe te voegen.

Geef de notitie in en klik op het vinkje of om op te slaan of op het beëindig-icoontje om de notitie af te sluiten zonder op te slaan.

4. De notitie is vervolgens:

• Terug te zien in de gereedschapskist.

• Via een notitie-icoontje herkenbaar bij de dienst.

• Terug te lezen in het detailscherm dat te openen is via een mouse-over bij de dienst.

Planningsacties / diensttoewijzingen (V&V)

Het is mogelijk een notitie te schrijven bij een specifiek plankaartje. Deze notitie wordt alleen getoond in de planning. Notities toevoegen aan een plankaartje kan handig zijn als geheugensteuntje voor planners.

• Klik met de rechtermuisknop op het plankaartje en kies voor aanpassen notitie.

• Schrijf de notitie in het tekstvak en klik op Opslaan.

• Door met de muis op het plankaartje te staan verschijnt er meer informatie, waar ook de notitie terug te zien is. De notitie blijft zichtbaar in de volgende weken, totdat de notitie wordt verwijderd.

Planningsacties blokplanning (HV)

Het is mogelijk een notitie te schrijven bij een specifiek planmoment. Deze notitie wordt alleen getoond in de planning. De notitie verschijnt niet op de telefoon of op prints. Notities toevoegen aan een planmoment kan handig zijn als geheugensteuntje voor planners.

Wil je een notitie die niet alleen gaat over het specifieke zorgmoment, maar over de cliënt? Voeg dan een cliëntnotitie toe.

Benodigde autorisaties
- Taak: Ons Planning - Plannen en roosteren (Alle teams)/Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams)
- Taak: Ons Planning - Roosteren (Eigen teams)
Bovendien heb je een teamlidmaatschap nodig voor het betreffende team.

Notities maken

1. Klik in het planscherm met de rechtermuisknop op een ingepland plankaartje.

2. Kies voor Aanpassen notitie.

3. Schrijf de notitie in het tekstvak en klik op Opslaan.

Notities lezen

Door met de muis op het planmoment te gaan staan verschijnt er meer informatie, waar ook de notitie terug te zien is. De notitie blijft bij het ingeplande zorgmoment zichtbaar in de volgende weken, totdat de notitie wordt verwijderd.

Ons Financieel Dashboard

Meer informatie hierover kun je vinden in deze handleiding: Notities Financieel Dashboard.