1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Zorgregels

Weekkaart in Ons Administratie

Bijgewerkt op 19 Mar om 15.47 uur
In dit artikel worden de onderdelen toegelicht die te vinden zijn op de weekkaart in Ons Administratie. Je komt hier via het tabblad Zorg > Weekkaarten. Op de weekkaart is informatie te vinden over de medewerker, zoals bijvoorbeeld het aantal gewerkte uren, de contracturen en hoeveel de medewerker boven of onder deze contracturen zit.

Er staan geen specificaties op de weekkaart als er alleen registraties met cliëntentijd zijn (splitsing cliënt/werktijd staat aan en er is geen werktijd vastgelegd). Zie Weekkaartprofielen configureren voor meer informatie.

In de weekkaart wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende uren. Zo staat hier altijd Cliëntentijd, Reistijd en Overige. De uren die onder Overige vallen, zijn uursoorten die geen cliëntentijd en ook geen reistijd zijn. Denk hierbij aan indirecte uursoorten, zoals uursoorten die zijn ingericht voor kantoortijd of scholing. Maar denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vakantie of ziekte, als dit via een zorgregel is vastgelegd.

Daarnaast kun je via het weekkaartprofiel nog speciale weekkaartuursoorten inrichten, die een snelle invoer bevorderen. Op deze manier voer je bijvoorbeeld makkelijk 5 dagen vakantie à 8 uur in.

Zie Weekkaartprofielen configureren voor meer informatie.

Zorgregels splitsen op middernachtovergang

De optie Splits zorgregels op middernachtovergang leent zich uitstekend voor registraties van de één op de andere dag, zoals bijvoorbeeld bij nachtdiensten of bereikbaarheidsdienst.

In onderstaand voorbeeld heeft de medewerker een nachtdienst gedraaid die van zaterdag 22:00 uur tot zondag 07:00 uur duurde. De eerste 2 uur komt dan op zaterdag te staan en de overige 7 uur op zondag. Het kan hierbij ook voorkomen dat er van zondag op maandag een gedeelte in de andere week terechtkomt.

Omgerekende uursoorten in zorgregeloverzichten

Zorgregels die op basis van een uitbetalingsfractie worden berekend, zijn zichtbaar als bruto- en nettouren in de zorgregeloverzichten.

Weekkaart

In de weekkaart staan de Subtotaal uren als de som van de duur van alle registraties op die dag. Hier is nog geen berekening over gedaan. Daarom kun je dit ook zien als de brutotijd. Bij Totaal uren worden omgerekende of berekende uren weergegeven (de netto-uren). Als je doorklikt op een dag, zie je de specifieke zorgregel. Daarbij worden omgerekende registraties in het groen weergegeven. Beweeg je met de muis over de registratie, dan geeft de applicatie ook aan dat het gaat om een registratie waarover een berekening is gedaan, en dat niet de volledige duur van de registratie als werktijd wordt berekend.

In het rapport Werkstaten per team afdrukken vind je de omgerekende tijd terug in de regel Totaal werktijd week. De Meeruren in dat rapport worden berekend op basis van Totaal werktijd week.

Zorgregels corrigeren

In de weekkaartkolom worden tijden in het groen weergegeven als er een berekening heeft plaatsgevonden. Dit is een vergelijkbare werking met het verdelen van tijd.

Overige zorgregeloverzichten

In het Fiatteerscherm, inzicht medewerker (Cockpit) en de Tijd voor zorg bij Uren van een Medewerker wordt de berekende nettotijd weergegeven. In het scherm Zorgregels inzien wordt nog de onberekende brutotijd weergegeven.

Klaar met invullen en versturen

Wanneer onder Algemene instellingen is ingericht dat je alleen kunt fiatteren als de knop Klaar met invullen en verstuur is ingedrukt, moet je deze knop indrukken om de weekkaart definitief te maken. Zie Fiatteren toegelicht voor meer informatie over deze knop.

Wil je hierna toch nog een wijziging aanbrengen? Klik dan op de knop Wijzigingen, zodat de weekkaart weer wordt opengezet: