1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Cao's

Feestdagen configureren

Bijgewerkt op 18 Mar om 14.23 uur

Toepassingen van feestdagen in Ons

In Ons worden feestdagen op deze plekken gebruikt:

• ORT-berekeningen voor verloning (specifieke cao's)

• Omleidingen in Ons Planning

• Aanduiding van de feestdag in Ons Planning

Er zijn standaard twee feestdagen in Ons aanwezig:

• 24 december (Kerstavond)

• 31 december (Oudejaarsdag)

Overige feestdagen moeten elk jaar opnieuw ingesteld worden.

ORT

Er wordt alleen ORT op feestdagen berekend:

• Als er (organisatiebreed of specifiek bij de medewerker) een cao ingesteld staat die voorziet in ORT voor de medewerker.

• Op feestdagen die als feestdag ingevoerd zijn (met uitzondering van 24 en 31 december). Zijn feestdagen niet als feestdag ingevoerd? Dan wordt er geen ORT berekend.

Als met terugwerkende kracht feestdagen worden vastgelegd, wordt hierover ook de ORT met terugwerkende kracht berekend.

Omleiding

Zie voor uitleg: Feestdagen: omleidingen instellen.

Aanduiding in Ons Planning

Op verschillende plekken in Ons Planning zullen dagen die als feestdagen zijn aangemerkt, ook als feestdag worden getoond. Hierdoor hebben de planners en roosteraars beter zicht op deze dagen. De aanduiding is zichtbaar in het rooster, het V&V planscherm, het blokplanscherm (HV), en het medewerkervenster.

Feestdagen vastleggen

Benodigde autorisatie

Een van de onderstaande taken. Het bereik van deze taken omvat automatisch de gehele organisatie:

• Algemene instellingen beheren

• Applicatiebeheer

Configuratie

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Overige instellingen. Klik bij Beleidsprofielen op Feestdagen.

2. Onder Feestdagen zijn eventuele vastgelegde feestdagen te zien. Deze zijn te bewerken of te verwijderen.

3. Om een nieuwe feestdag toe te voegen, klik op Toevoegen.

4. Vul de gewenste naam en datum van de feestdag in.

5. Bij Jaarurensystematiek dient het aantal minuten ingevoerd te worden waarmee gerekend wordt voor de jaarurensystematiek. Deze optie heeft alleen invloed als aan de medewerker een cao is gekoppeld waarvan is ingesteld dat deze gebruik maakt van de jaarurensystematiek Jaaruren- of weekurensystematiek per cao instellen.

6. Om op te slaan, klik op Opslaan.

7. De ingestelde feestdag zie je nu ook terug in Ons Agenda. Let op: De ingevoerde feestdag wordt alleen weergegeven voor de exacte datum en is dus niet jaarlijks terugkerend.