1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Zorgtrajecten

Trajectvoortgang van een Wmo- of Jw-traject bij een cliënt bewaken

Bijgewerkt op 22 Mar om 14.33 uur
Beschrijving van de mogelijkheid om het aantal euro's of uren te vergelijken met het toegewezen budget in het legitimatieoverzicht.

Benodigde autorisaties

  • Taak: Inzien van trajectvoortgang [cliënt]

Inleiding

Bij Jw- of Wmo-trajecten bestaat de mogelijkheid om het toegewezen budget te vergelijken met de tijd of het geld dat al geregistreerd is. Dit geeft inzicht in hoeveel zorg nog ingezet kan worden, of in hoeverre het budget over- of onderschreden is.

De trajectvoortgang geldt voor trajecten met als frequentie Totaal binnen geldigheidsduur toewijzing. Toewijzingen met de eenheid dagdeel of etmaal worden nog niet goed weergegeven.

Inrichtingsvoorwaarden

De berekening telt alleen bij de cliënt geregistreerde uursoorten mee waarbij er in de uursoortfinanciering een koppeling bestaat met het toegewezen product. Afhankelijk van de eenheid waarin het traject toegewezen is, gelden nog aanvullende voorwaarden. De aanvullende inrichting staat beschreven bij de werking per soort toegewezen traject.

Gebruik

Navigatie

Het onderdeel Trajectvoortgang is te vinden bij de zorglegitimatie van de cliënt, als extra onderdeel bij de legitimatie-informatie over het toewezen traject. Ga hiervoor naar de cliënt en vervolgens Administratief overzicht > Legitimaties.


Beschikt de cliënt over een lopend traject, waarbij als frequentie Totaal binnen geldigheidsduur toewijzing geldt? Dan is het onderdeel Trajectvoortgang te zien. Dit geldt ook voor voor trajecten met de frequentie jaar en die exact 1 jaar duren, en de frequenties maand, week, etc.

Onderdelen op het scherm

/topic-images/onderdelen-op-het-scherm_942.png
  1. Omschrijving traject

  2. Ingangsdatum traject

  3. Einddatum traject

  4. Markering van het huidige moment (grens tussen verleden en toekomst)

  5. Totaal toegewezen budget in uren en minuten, in stuks of in euro's

  6. In groen: geregistreerde zorg in uren en minuten, in stuks of in euro's

  7. Nog beschikbare zorg in uren en minuten, in stuks of in euro's

Als er sprake is van overschrijding van het budget, dan toont het overzicht rechts in het rood de overschrijding van het totale beschikbare budget.

Soorten trajecten

Trajecten in stuks

Aanvullende inrichting

Voor trajecten in stuks moet het volgende ingericht worden:

  • Bij het traject geregistreerde uursoorten moeten voorzien zijn van een rekentarief.

  • Het toegewezen product moet voorzien zijn van een declaratietarief.

Berekening

De voortgang van het traject wordt als volgt berekend: het bij het product ingestelde declaratietarief wordt gedeeld door het bij de uursoort ingestelde rekentarief per uur.

/topic-images/trajectvoortgang%20stuks_943.png

De voortgang wordt getoond in Euro's. Om te verduidelijken dat het een trajecttoewijzing in stuks betreft, staat het totaal toegewezen budget zowel in de hoeveelheid stuks als in het aantal Euro's vermeld.

Traject in euro's

Aanvullende inrichting

Voor trajecten in euro's moet het volgende ingericht worden:

  • Bij het traject geregistreerde uursoorten moeten voorzien zijn van een rekentarief.

Berekening

De voortgang van het traject wordt vervolgens als volgt berekend: het beschikte tarief wordt gedeeld door het bij de uursoort ingestelde rekentarief per uur.

/topic-images/trajectvoortgang%20euros_944.png

De voortgang wordt getoond in euro's.

Traject in dagdelen

Toewijzingen met de eenheid dagdelen (X aantal dagdelen à X uur per traject) of etmalen worden in de voortgangsgrafiek geconverteerd naar de eenheid uren. Beschikt een cliënt bijvoorbeeld over een traject met 225 dagdelen à 4 uur per traject, dan geeft de voortgangsgrafiek dit weer als '900 uur'.

Traject in uren of minuten

Aanvullende inrichting

Voor trajecten in uren of minuten hoeven geen extra instellingen te worden aangepast.


Berekening

De voortgang van het traject wordt als volgt berekend: het beschikte aantal uren of minuten wordt gedeeld door de tijdsduur van de geregistreerde uursoorten.

/topic-images/trajectvoortgang%20minuten_945.png

De voortgang wordt getoond in uren en minuten.

Signaleringen en meldingen

Traject zonder einddatum

/topic-images/trajectvoortgang%20zonder%20einddatum_946.png

Is de bovenstaande melding te zien en is de einddatum van het traject cursief weergegeven? Dan betekent dit dat het traject is afgegeven zonder einddatum. Om toch voortgang te kunnen weergeven, gaat Ons in dat geval uit van een fictieve trajectduur van een jaar. De cursieve markering toont aan dat het om een fictieve einddatum gaat.

Geen rekentarief ingesteld

Als de melding Er zijn uursoorten met ontbrekende tarieven. De weergegeven hoeveelheid is lager dan de werkelijke hoeveelheid wordt getoond, kan de voorgang niet correct berekend worden omdat het rekentarief ontbreekt (in het geval van een trajecttoewijzing in stuks of Euro's.

Geen declaratietarief ingesteld

/topic-images/trajectvoortgang%20geen%20declaratietarief_947.png

Wordt de bovenstaande melding getoond in combinatie met een rood vraagteken? Dan kan de voortgang niet berekend worden omdat het declaratietarief bij de productinrichting ontbreekt (in het geval van een trajecttoewijzing in stuks). Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een maandtarief inricht voor een stuksproduct.

category image

Ons Administratie

Open navigation