1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Cliëntnetwerk

Medewerkerrelaties (Betrokken medewerkers) van de cliënt bewerken in Ons Administratie

Bijgewerkt op 24 Jan om 13.54 uur

Dit artikel beschrijft hoe cliënt-medewerkerrelaties bij cliënten vastgelegd kunnen worden. Met de cliënt-medewerkerrelaties kan aangegeven worden welke cliënten welke medewerkers kennen. Zie ook: Toelichting op cliënt-medewerkerrelaties in Ons.

Je kunt deze relaties beheren in zowel Ons Administratie als in Ons Planning. De wijzigingen worden automatisch in de andere applicatie opgeslagen.

Voorwaarden vooraf en benodigdheden

• Configuratie: de cliënt-medewerkerrelatietypen dienen geconfigureerd te zijn.

• Autorisatie: Medewerkerrelaties beheren, Medewerkerrelaties en contactpersonen (inclusief adressen) [van een cliënt] beheren of Contact cliënt.

Medewerkerrelaties toevoegen

Je kunt alleen medewerkers binnen je bereik toevoegen als cliënt-medewerkerrelatie

1. Ga in Ons Administratie > Cliënt > Cliëntnetwerk > Betrokken medewerkers.

2. Een overzicht met actieve relaties wordt getoond. Door op een betrokken medewerker te klikken kun je deze wijzigen, door op het plus-icoon te klikken kun je een nieuwe betrokken medewerker toevoegen.

3. Zoek de medewerker op en selecteer het relatietype.

Selecteer de begindatum en optioneel de einddatum van de relatie.

Sla de invoer op.

4. De relatie is toegevoegd en deze wordt getoond op het scherm.