1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Vakantiesaldo en verlofpotjes

Algemene verlofpotjes aanmaken of bewerken

Bijgewerkt op 15 Mar om 10.54 uur

• Taak: Applicatie instellingen beheren

• Bereik: Alle medewerkers

Algemene verlofpotjes aanmaken

1. Ga naar het onderdeel Vakantiepotjesconfiguratie via Beheer > Instellingen > Overige instellingen > Verloningsinstellingen. Klik onder het onderdeel Vakantieinstellingen op Bewerk vakantiedagenpotjes.

2. Onder het kopje Algemene vakantiepotjes zijn (1) reeds aangemaakte algemene verlofpotjes te vinden, zoals bijvoorbeeld Wettelijk', 'Bovenwettelijk verlof en Vakantie overig. Het overzicht toont ook (2) de ingangsdatum en (3) de volgorde waarin geregistreerde vakantie-uren uit de potjes worden afgeschreven.

3. Om een nieuw potje aan te maken, klik op Voeg algemeen vakantiepotje toe.

4. Vul per veld de juiste gegevens in. Raadpleeg voor meer uitleg het vraagteken. Bij het afschrijven en vervallen van vakantieuren spelen zowel de vervaldatum als het onderdeel 'Prioriteit' een rol.Voor meer informatie over de wisselwerking tussen deze onderdelen, raadpleeg dan Wisselwerking vervalperiode en prioriteit bij verlofpotjes.

5. Om de gegevens vast te leggen, klik op Opslaan.

6. Je keert terug naar het overzicht met aangemaakte vakantiepotjes: het nieuwe potje is hier toegevoegd.

Algemene verlofpotjes bewerken

Het bewerken van de eigenschappen van bestaande verlofpotjes kan effect hebben op het verlonen van geregisteerde vakantieuren die nog niet gefiatteerd zijn.
  1. Volg stap 1 en 2 uit de instructie 'Algemene verlofpotjes aanmaken'.

2. Om een bestaand potje te bewerken, klik op de naam van het potje dat bewerkt moet worden.

• Gegevens wijzigen: Volg stap 4 en 5 uit de instructie Algemene verlofpotjes aanmaken.

• Verlofpotje verwijderen: Klik op de knop Verwijderen. Lees de waarschuwing in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op OK om de keuze te bevestigen of op Annuleren om de verwijdering niet door te laten gaan.

3. Je keert terug naar het overzicht met aangemaakte vakantiepotjes: de bewerkingen zijn verwerkt.