1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Cliëntnetwerk

Relatietypen van cliënten configureren in Ons Administratie

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.22 uur

Dit artikel geeft uitleg hoe relatietypen geconfigureerd kunnen worden.

Benodigde autorisatie

• Taak: Applicatiebeheer

• Taak: Applicatie instellingen beheren

Waarvoor geldt deze configuratie?

Deze configuratie is van toepassing op de contactpersonen van cliënten en cliënt-medewerkerrelaties.

Nieuw relatietype toevoegen

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Overige instellingen > Relatietypen.

2. Een overzicht met relatietypen is zichtbaar. Door een relatietype aan te klikken is deze te bewerken. Door op Nieuw type te klikken, is een nieuw type toe te voegen.

• Geef de naam van het relatietype op.

• De categorieën zijn standaard aanwezig. Op basis van de categorieën kunnen de relatietypen op verschillende plekken in de applicaties worden toegepast. Deze optie is ook van invloed op de indeling van het relatietype op de overzichtspagina van de relatietypen.

• Selecteer het type relatie. Meerdere opties zijn mogelijk. Voor de contactpersoon-cliënt en Medewerker-cliënt verschijnen vervolgkeuzes. Deze worden hieronder toegelicht.

• Sla, nadat je de opties hebt geselecteerd, het relatietype op.

Contactpersoon - cliënt (document tag)

Bij dit type is optioneel een tag op te geven. Met deze tag zijn gegevens in brieven/etiketten te vullen. Gebruik hiervoor de taglijst.

Een tag kan niet bij meer dan een contactpersoon worden gebruikt. Als de tag al bij een ander relatietype in gebruik is zal een melding verschijnen. Van vektis-contactpersonen zijn de tags niet te wijzigen.

Medewerker - cliënt

Bij dit type is het mogelijk om deze verder te specificeren. De toelichting wordt bij elke optie vermeld.

Primair: In de applicatie krijgt deze extra nadruk. Een primaire medewerkerrelatie wordt enkel getoond in het Medisch overzicht.

Relatietype deactiveren

Het is mogelijk om een relatietype te deactiveren. Dit houdt in dat gebruikers dit relatietype niet meer kunnen selecteren bij het toevoegen van een relatie. Bestaande relaties zullen de relatie behouden en zullen niet worden gewijzigd.

• Klik op een relatietype.

• Onderaan het scherm is te selecteren of het relatietype actief is of niet.

Vektis relatie

Een aantal relatietypen zijn door Vektis gedefinieerd en zijn niet aanpasbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een Eerste relatie / contactpersoon.