1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Zorgarrangement

Zorgarrangementen toegelicht

Bijgewerkt op 25 Jul om 10.22 uur

Arrangeren is het proces om het zorgarrangement van de cliënt te vullen. Het zorgarrangement wordt aangemaakt in Ons Administratie en daarin wordt via uursoorten vastgelegd welke zorg op welke dag voor welke tijdsduur aan de cliënt moet worden geleverd. Het ingevulde arrangement is vervolgens in te zien (en in enkele gevallen ook te bewerken) in andere Ons-applicaties. Zorg arrangeren kan op de onderstaande twee manieren:


Arrangeren via plannen Arrangeren op afspraak
Bij deze optie worden er registraties door een medewerker gemaakt. Op basis van het ingevoerde arrangement en de deskundigheid van de medewerker wordt een uiteindelijke registratie aangemaakt.


Zorgpadenmethodiek

Voor zorgtrajecten geldt dat er een specifieke manier is om de zorg voor de cliënt te arrangeren: de zogeheten 'Zorgpadenmethodiek'. Hiervoor is een aparte applicatie beschikbaar. Uitleg over Zorgpaden in Ons is te vinden in Ons Zorgpaden uitgelegd.

Doorwerking van het arrangement in diverse applicaties

Het aangemaakte arrangement is in diverse applicaties te gebruiken:


Ons Administratie Ons Planning Ons Groepszorg
De applicatie zal eerst proberen om de geregistreerde zorg te verdelen over de producten van de desbetreffende dag in het zorgarrangement. Levert dit geen resultaat op, dan wordt de verdeling per week doorgevoerd.


Meer informatie

Uitleg over het vastleggen en beheren van het zorgarrangement is te vinden in Vastleggen en beheren van het zorgarrangement.

category image

Ons Administratie

Open navigation