1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Algemeen

Adres cliënt toevoegen/bewerken in Ons Administratie

Bijgewerkt op 23 Jan om 09.26 uur

Dit artikel geeft uitleg hoe je adressen bij een cliënt kunt bewerken in Ons Administratie.

Benodigde autorisatie

  • Taak: Adres van een cliënt bewerken

Adres wijzigen in Ons Administratie

  1. Klik bij de cliënt bovenin de balk op het adres.


    Als het adres niet bekend is, wordt dit vermeld. Om een adres toe te voegen, klik dan op geen adres bekend.

    /topic-images/clientheader_1809.png
  • Een cliënt kan meerdere adressen hebben.

    /topic-images/adres%20overzicht_1811.png

    Voor het bewerken van een adres klik je op het pennetje bij een adres. Om een nieuw adres toe te voegen, klik op het plusje rechtsbovenin. Vul vervolgens de benodigde velden in in het scherm dat verschijnt.

    • De voorkeur gaat er in geval van een ander adres naar uit om een nieuw adres toe te voegen. Op deze wijze wordt de historie bewaard: bij het verwijderen van een adres wordt namelijk ook de historie verwijderd.

    • Voor het opgeven van een verhuizing moet ook een nieuw adres ingevoerd worden en moet een einddatum bij het oude adres ingevoerd worden.

  • Vul de adresgegevens in. Zodra de postcode en het huisnummer zijn ingevuld, zal automatisch het gehele adres worden getoond.


    Wanneer een adres wordt ingevoerd dat nog niet in landelijke systemen bekend is, of dat in het buitenland ligt, wordt niet automatisch aan de hand van de postcode en huisnummer de straatnaam en woonplaats getoond. Je kunt dit handmatig alsnog invoeren.


    Het adrestype is van belang voor het gebruik in uiteenlopende situaties. Lees meer hierover in: Adressen toegelicht.

Voltooid

Zodra het adres is toegevoegd, is het nieuwe adres zichtbaar bij de cliënt.

Automatisch tijdelijk verblijfadres

Wanneer van intramurale locaties, kamers en hoofdlocaties gebruik gemaakt wordt, zal indien een verhuisdatum is opgegeven, het daarbij ingevoerde adres automatisch als tijdelijk verblijfadres van de cliënt ingesteld zijn. Uitleg over adressen en locaties is te vinden in Toelichting op adressen in Ons.

Adres wijzigen in Ons Planning (niet aanbevolen)

Het adres van een cliënt kan in Ons Administratie en Ons Planning worden aangepast. Wijzigingen in Ons Administratie worden meteen door Ons Planning automatisch overgenomen. Wijzigingen in Ons Planning worden daarentegen niet door Ons Administratie overgenomen. Soms kan het nodig zijn om snel het adres te moeten wijzigen om snel de planning te vullen met de juiste reistijd, door een planner die dit niet in Ons Administratie kan aanpassen. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om het adres van de cliënt in Ons Planning te wijzigen en daarna alsnog in Ons Administratie.

Adres wijzigen

Mocht je het adres in Ons Planning alsnog willen wijzigen, dan kan je dat doen via CliëntCliënt zoeken en selecterenWoonadres wijzigen (onder personalia).

Locatie van een adres wijzigen

Klopt alleen de locatie van het adres in Ons Planning niet? Pas deze dan aan. Zie Adres van cliënt aanpassen voor meer informatie.

category image

Ons Administratie

Open navigation