1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. GRZ-DBC

GRZ DBC-functionaliteit configureren in Ons Administratie

Bijgewerkt op 04 Sep om 10.40 uur
Om gebruik te kunnen maken van de GRZ-DBC systematiek dienen een aantal inrichtingsstappen ondernomen te worden. Enkele daarvan zijn geautomatiseerd, anderen dienen handmatig gedaan te worden.

Zie GRZ DBC's toegelicht voor meer informatie over dit onderwerp.

Benodigde autorisatie

• Taak: Applicatiebeheer

Functionaliteit inschakelen

De eerste stap is om de financiering aan te maken. Dit kan met een druk op de knop via Beheer > Instellingen > Overige instellingen > DBC-beheer. Klik op de knop Maak DBC financiering aan.

Met deze knop worden de volgende stappen automatisch uitgevoerd:

• Het aanmaken van een legitimatietype

• Het aanmaken van uursoorten

• Het aanmaken van producten

• Het aanmaken van een weekkaartprofiel

• Het aanmaken van filters

• Het registreren in eenheden van vijf minuten

• Het aanmaken van GRZ-DBC Afwezigheidstypes

Bovengenoemde onderdelen worden automatisch gewijzigd en hoeven niet handmatig aangepast te worden.

Als je onderstaande onderdelen wijzigt, kan dit leiden tot onjuiste of niet werkende Grouper-aanleveringen of declaraties voor GRZ-DBC's. Daarnaast is het zo dat als je zelf uursoorten toevoegt, je deze moet afleiden naar de correcte code en de correcte eenheid in het filter.

• de verkorte naam van de financieringsstroom DBC-GRZ
  • de naam uursoortgroep DBC-GRZ
  • de eenheden of exportcodes in het filter DBC Filter

Neem na het klikken op de knop Maak DBC-financiering aan contact op met Nedap Support. De applicatie moet eerst herstart worden voordat je verder kunt gaan. Als je dit niet doet, zullen veel DBC-producten nog ontbreken. Na een herstart worden wel alle producten geladen.

Grouper

Grouper-instellingen

Het instellen van de Grouper is van belang voor de communicatie tussen ONS en de verschillende DBC-systemen (Grouper/DIS). Je kunt de instellingenpagina benaderen via Beheer > Instellingen > Overige instellingen > DBC-beheer.

• AGB-Code: de AGB-code van de organisatie, zoals aangemeld bij grouper.

• UZI-nummer:het nummer van de eigen organisatie, zoals aangemeld bij UZI/grouper

• URA-Nummer: het nummer van de eigen organisatie, zoals aangemeld bij grouper.

Ondanks dat Vecozo aangeeft dat deze per 01-01-2017 uit het systeemcertificaat wordt gehaald, dient deze wel ingevoerd te worden.
  • Naam: naar keuze invullen, gerelateerd aan de zorginstelling en DBC. Deze naam wordt meegenomen in de DBC-grouperaanlevering.

• Grouper-URL: api.vecozo.nl.

• Acceptatiegrouper-URL (t.b.v. testdoeleinden): tst-api.vecozo.nl.

Testen en opslaan

De ingevoerde gegevens zijn te testen via de twee knoppen Test grouper en Test acceptatiegrouper. Als je een foutmelding te zien krijgt, kloppen de gegevens nog niet. Kloppen de gegevens wel, vergeet deze dan niet op te slaan.

Grouper exportprofielen

Maak exportprofielen aan voor de Grouper, en optioneel voor onderhanden werk (OHW). Kies voor het type DBC-grouper en OHW Grouper. Zie Exportprofiel aanmaken voor meer informatie.

AGB-codes

Ingangsdatum AGB-code uit hoofdlocatie

Bij Ingangsdatum AGB-code uit hoofdlocatie kun je, als jouw organisatie voor de DBC-aanlevering gebruik maakt van meerdere AGB-codes, een datum invoeren vanaf wanneer gebruik gemaakt wordt van aanlevering via meerdere AGB-codes. De gebruikte AGB-code wordt dan afgeleid van de hoofdlocatie van de cliënt. In dat geval dienen er ook meerdere VeCoZo-systeemcertificaten geüpload te zijn.

Activeer afwijkende AGB-code

Je kunt instellen om per subtraject van de cliënt, een andere AGB-code te selecteren die in de ZH308-declaratie gebruikt moet worden. Met de optie Activeer afwijkende AGB-code is deze mogelijkheid in te schakelen.

DIS-verbinding

De DIS-configuratie is nodig om DBC-gegevens automatisch aan te leveren aan DIS. Wanneer voor meerdere AGB-codes aan de grouper aangeleverd wordt, kan ook voor meerdere AGB-codes een DIS-aanlevering gedaan worden. Zie DIS-verbinding configureren voor meer informatie.

Vecozo-systeemcertificaat

Het is nodig om een Vecozo-systeemcertificaat te gebruiken voor de grouper-aanlevering. Dit certificaat dient bij Vecozo aangevraagd te worden. Vervolgens dient deze in de Berichtenbox te worden geconfigureerd. Zie VECOZO systeemcertificaat aanvragen en installeren voor meer informatie.

Weekkaartprofiel van medewerker

Bij het inschakelen van de functionaliteit zijn verschillende weekkaartprofielen aangemaakt. Wijs deze toe aan de medewerker zodat DBC-activiteiten goed geregistreerd kunnen worden Zie Weekkaartprofiel aan een medewerker koppelen voor meer informatie.

ZH308- en ZH310-exportprofielen

Maak exportprofielen aan van het type ZH308 en optioneel ZH310:

Zie Exportprofiel aanmaken voor meer informatie