1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Administratie
  4. Overig

Overzicht van indicatiebesluit of toewijzing inzien in Ons Administratie

Bijgewerkt op 19 Mar om 09.47 uur

Benodigde autorisatie

Een van onderstaande taken:

• Taak: Cliëntbeheer

• Taak: Maz/MUT bericht aanmaken en downloaden

Overzicht van actieve legitimaties/beschikkingen bij de cliënt

Om legitimaties en beschikkingen bij de cliëntgegevens te zien, ga naar het menuitem Overzicht bij de cliënt. Hier zie je het kopje Zorglegitimaties staan. Als je hierop doorklikt kom je in het overzicht terug. Hier zijn de op dit moment geldende zorglegitimaties van de cliënt te zien. Ook zijn aangevraagde legitimaties hier in te zien.

Om een volledig overzicht van alle zorglegitimaties te bekijken, klik je op Zorglegitimaties.

Er wordt een menu getoond waar alle zorglegitimaties van de cliënt door de tijd heen in te zien zijn.

• Via Alleen actuele tonen is het mogelijk ook legitimaties uit het verleden die op dit moment niet meer geldig zijn, in beeld te brengen.

• Klik op de legitimatie zelf om het detailscherm te openen, waarop detailinformatie te zien is. Via het detailscherm kan het Berichtenverkeer uitgevoerd worden. Ook kan er vanaf hier een ZZP-declaratieregel voor de cliënt aangemaakt worden.

• Informatie over doorgevoerde wijzigingen rondom de legitimaties is te vinden via Mutaties inzien, het blauwe cirkeltje met pijl naast Zorglegitimaties.

Details van een indicatiebesluit of toewijzing inzien

Opties en informatie op dit scherm:

• Overzichtsgegevens: de bovenbalk toont belangrijke overzichtsgegevens. Onder Zorgeenheden van deze instelling zijn de details van de toewijzing te vinden.

• Zorgeenheden: via het knopje Toon alle zorgeenheden zijn alle zorgeenheden te zien die onder een indicatiebesluit vervat zijn, ook reeds verlopen eenheden of eenheden die toegekend zijn aan een andere instelling. Dit knopje is alleen zichtbaar als er ook meer te tonen is. Als er geen geschiedenis is, geen gelegitimeerde zorg of zorg aan een andere instelling voor deze cliënt, dan komt de knop niet in beeld.

• Info handelingen berichtenberkeer: driehoekje (eventueel aanwezig): Eventueel aanwezige informatie over de uitgevoerde handelingen via het berichtenverkeer is uit te klappen via een driehoekje. Informatie over het uitvoeren van het berichtenverkeer via deze pagina is te vinden in deze handleiding.

• Downloaden oorspronkelijk bericht: via het XML-icoontje is voor WLZ, WMO en JW legitimaties- of beschikkingen het oorspronkelijke bericht waarin de toewijzing van de cliënt staat, te downloaden. Bij het downloaden zal het gehele oorspronkelijke bericht gedownload worden. Deze functionaliteit is alleen te gebruiken indien de toewijzing is ingelezen via Beheer > Berichten inlezen, of via de Berichtenbox. Van toewijzingen die via een zelf gegenereerd XML-bestand is ingelezen via Beheer > import, is geen overeenkomstig bericht beschikbaar en daarmee ook geen downloadknop.

• Volledige inhoud van het indicatiebesluit inzien: klik op het loep-icoontje rechts bovenin om de volledige inhoud van het indicatiebesluit te bekijken.

Instellingen bij indicatiebesluit

De interface voor het indicatiebesluit bevat een speciaal tandwieltje. Dit tandwieltje brengt de gebruiker naar een instellingspagina, waarmee diverse instellingen rondom het specifieke indicatiebesluit zijn aan te passen of in te stellen. Het gaat hierbij om: